- 相关推荐
六级英语阅读理解专练附答案
阅读理解是学习英语的基础,在六级英语试卷中阅读理解是分值最重的题型,在剩下的备考时间里考生需要多做练习提高阅读理解能力。下面小编为大家带来六级英语阅读理解专练附答案,希望对各位考生的复习备考有所帮助。
六级英语阅读理解专练原文
The greatest contribution to civilization in the century may well be the air-conditioning- and American leads just as amazing is the speed with which this situation came to be. Air-conditioning began to spread in industries as a production aid during World War Ⅱ. Today most Americans need to take air-conditioning for granted to homes, offices, factories, theatres, shops, studios, schools, hotels, and restaurants.
But not everybody is aware that high cost and easy comfort are merely two of the effects of the vast cooling of American. In fact, air conditioning has substantially altered the country’s character and customs.
Many of the byproducts are so conspicuous that they are scarcely noticed. To begin with, air-conditioning transformed the face of America by making possible those glassy, boxy, sealed-in skyscrapers. It has been indispensable, no less, to the functioning of sensitive advanced computers, whose high operating temperatures require that they be constantly cooled. . .
It has, at will, forced families into retreating into families with closed doors and shut windows, reducing the interactions of neighborhood life. It is really surprising that the public’s often noted withdrawal into self-pursuit and privacy has coincided with the historic spread of air-conditioning. Though science has little studied how habitual air-conditioning affects mind and body, some medical experts suggest that, like other technical avoidance of natural variations in climate, air-conditioning may damage the human capacity to adapt to stress. If so, air-conditioning is only like many other greatly useful technical developments that liberate man from nature by increasing his productivity and power in some way - while indirectly weakening him in others.
六级英语阅读理解专练题目
1. According to this selection, which of the following constitutes the unique character of U.S.?
A) Its excessive use of air-conditioning.
B) Its advanced computerized civilization.
C) Its public’s retreating into self-pursuit.
D) Its greatest contribution to human civilization.
2. According to the author, the chief consequence brought about by the wide application of air-conditioning is ____.
A) the loss of human capacity to adapt to changes in climate
B) the reduction of social communications of neighborhood life
C) the active life style of all its users
D) the decreased human production and power
3. The tone of this selection reveals that air-conditioning ____.
A) has little effect on its users
B) has more effect on body than on mind
C) brings more benefits than damage to its users
D) does harm as well as good to its users
4. Who benefits the least from air-conditioning according to the author?
A) Medical experts.
B) Manufacturers.
C) Factory laborers.
D) Consumers.
5. What is the author’s overall attitude towards air-conditioning?
A) Neutral
B) Objective
C) Critical
D) Compromising
六级英语阅读理解专练答案
1.A)Its excessive use of air-conditiong对应原文Today most Americans need to take air-conditioning for granted to homes, offices, factories, theatres, shops, studios, schools, hotels, and restaurants.
take sth for granted认为某事理所当然
2.B)the reduction of social communications of neighborhood life对应原文forced families into retreating into families with closed doors and shut windows, reducing the interactions of neighborhood life
neighborhood life社区生活
选项A并未对应题干中的According to the author 而是对应原文中的some medical experts suggest that
3.标准答案是C)brings more benefits than damage to its users,但我认为应该选D)does harm as well as good to its users,对应原文最后一句If so, air-conditioning is only like many other greatly useful technical developments(positive words) that liberate man from nature by increasing his productivity and power in some way - while indirectly weakening him in others(negative words),于是does harm as well as good to its users.
4.D)Consumers是最精确的。原文直接批判空调的一句话是forced families into retreating into families with closed doors and shut windows, reducing the interactions of neighborhood life,显然according to the author,consumers为从空调中受益最少的。而ABC三个选项,BC可以作为by increasing his productivity的受益者,A的工作性质则完全与空调无关,ABC甚至也都可以成为D的一种。
5.C)Critical对应原文It has, at will, forced,听起来很像批判。
英语六级阅读理解考前练习
It is a curious paradox that we think of the physical sciences as “hard”, the social sciences as “soft,” and the biological sciences as somewhere in between. This is interpreted to mean that our knowledge of physical system is more certain than our knowledge of biological systems, and these in turn are more certain than our knowledge of social systems. In terms of our capacity of sample the relevant universes, however, and the probability that our images of these universes are at least approximately correct, one suspects that a reverse order is more reasonable. We are able to sample earth’s social systems with some degree of confidence that we have a reasonable sample of the total universe being investigated. Our knowledge of social systems, therefore, while it is in many ways extremely inaccurate, is not likely to be seriously overturned by new discoveries. Even the folk knowledge in social systems on which ordinary life is based in earning, spending, organizing, marrying, taking part in political activities, fighting and so on, is not very dissimilar from the more sophisticated images of the social system derived form the social sciences, even though it is built upon the very imperfect samples of personal experience.
In contrast, our image of the astronomical universe, or even if earth’s geological history, ca easily be subject to revolutionary changes as new data come in and new theories are worked out. If we define the “security” of our image of various parts of the total system as the probability of their suffering significant changes, then we would reverse the order for hardness and as the most secure, the physical sciences as the least secure, and again the biological sciences as somewhere in between. Our image of the astronomical universe is the least secure of all simply because we observe such a fantastically small sample of it and its record-keeping is trivial records of biological systems. Records of the astronomical universe, despite the fact that we learnt things as they were long age, are limited in the extreme.
Even in regard to such a close neighbor as the moon, which we have actually visited, theories about its origin and history are extremely different, contradictory, and hard to choose among. Our knowledge of physical evolution is incomplete and insecure.
1.The word “paradox” (Line 1, Para. 1) means “_____”.
A.implication B.contradiction
C.interpretation D.confusion
2.Accroding to the author, we should reverse our classification of the physical sciences as “hard” and the social sciences as “soft” because _______.
A.a reverse ordering will help promote the development of the physical sciences
B.our knowledge of physical systems is more reliable than that of social systems
C.our understanding of the social systems is approximately correct
D.we are better able to investigate social phenomena than physical phenomena
3.The author believes that our knowledge of social systems is more secure than that of physical systems because______.
A.it is not based on personal experience
B.new discoveries are less likely to occur in social sciences
C.it is based on a fairly representative quantity of data
D.the records of social systems are more reliable
4.The chances of the physical sciences being subject to great changes are the biggest because _____.
A.contradictory theories keep emerging all the time
B.new information is constantly coming in
C.the direction of their development is difficult to predict
D.our knowledge of the physical world is inaccurate
5.We know less about the astronomical universe than we don about any social system because ______.
A.theories of its origin and history are varied
B.our knowledge of it is highly insecure
C.only a very small sample of it has been observed
D.few scientists are involved in the study of astronomy
答案:ACDAD
【六级英语阅读理解专练附答案】相关文章:
六级英语阅读理解练习附答案解析07-06
英语专四阅读理解练习题附答案详解07-18
考研英语阅读理解试题附答案09-23
英语专四阅读理解材料例题及答案08-13
六级英语阅读专项练习附答案07-22
我来了阅读理解附答案09-16
考研英语阅读理解每日一练及答案(二)06-04
考研英语阅读理解每日一练及答案(一)10-08
英语六级阅读专题练习附答案06-08